Over Ons

Leer meer over het verhaal achter Olivia's Olijfolie en ontdek waarom onze olijfolie zo uniek is. Van onze eigen olijfgaard tot aan uw tafel, we nemen u mee op een culinaire reis naar Griekenland.

Onze olijfgaard in Kamaria, Griekenland

Bij Olivia's Olijfolie hebben we onze eigen olijfgaard in het pittoreske Kamaria, Griekenland. Hier worden de olijven met zorg geteeld en met de hand geplukt om de hoogste kwaliteit te garanderen.

In 2018 gaven mijn  man en ik een nieuwe wending aan ons leven. In Griekenland op de Peloponnesos creëerden we een prachtige plek. 

Uitkijkend over de blauwe zee en onze olijfboomgaard, kreeg ik een idee. Wie wil er nou niet genieten van onze talrijke, knoestige olijfbomen?

Eeuwenoude bomen, scheve en jeugdige bomen waarvan de takken alle kanten op wijzen. Bomen die het hele jaar groen blijven en waar elk jaar weer mooie volle olijven aan groeien. Olivia’s Olijfolie was geboren!

De olijfbomen kan ik niet naar jullie toe brengen maar de heerlijke olijfolie die er vanaf komt wel. Net als de Grieken kijk ook ik inmiddels met liefde en respect  naar (voor mij) de mooiste bomen op aarde: de olijfbomen. Onze bomen worden met respect en zorg behandeld, de olijven worden gekoesterd.

Elk jaar oogsten we de olijven zelf met wat hulp. Grote jute balen olijven vinden dezelfde dag, de weg naar de olijvenperserij in Finikounda. Alleen dan mag olijfolie de titel extra vièrge hebben. 

De olijven worden vermalen tot pulp, koud geperst tot max 28 graden. 
De zuurgraad wordt vastgesteld. Daarna komt de prachtige groene olijfolie terecht in grote kannen. De volgende dag wordt de olijfolie nog een keer gefilterd zodat deze zo helder is en de prachtige kleur nog beter uitkomt. De olijfolie wordt gebotteld in chique flessen en stoere blikken. Dit jaar is de zuurgraad 0,3. Ongekend goed en van superieure kwaliteit.
Wist je dat....

Je ook in onze boomgaard op vakantie kunt?

Ambachtelijk proces van plukken tot bottelen

Alles bij Olivia's Olijfolie wordt in eigen beheer gedaan, van het plukken van de olijven tot het bottelen van de olie. Op deze manier kunnen we de puurheid en versheid van onze olijfolie bewaken.

Dit is de beste kwaliteit olijfolie van eerste persing (zonder verhitting) met de meest uitgesproken smaak. Olijfolie ontstaat door het persen van vruchtvlees (30-50% olie) en de pitten (5% olie).

Olijven die gezond aan de boom hangen, hebben een olie zuurpercentage dat lager is dan 0,8%. Dus wanneer ze voorzichtig behandeld worden tijdens en na het plukken en de olie voorzichtig gemaakt wordt, blijft het percentage laag. 

Deze olijven groeien in onze eigen olijfboomgaard in Kamaria en worden handmatig geoogst.  Dit resulteert in een rijke smaak en een olie waar alle natuurlijke vitaminen en mineralen bewaard zijn gebleven. 

 

 

 

Verkrijgbaar in winkels en proeflokalen

Onze olijfolie is niet alleen verkrijgbaar in onze webshop, maar ook in geselecteerde winkels en proeflokalen. Kom langs en ontdek zelf de unieke smaak van Olivia's Olijfolie.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.